Les ‘superilles’ a Barcelona durant l’alcaldia d’Ada Colau xoquen amb la justicia

Segona sentència en contra de les superilles planificades per l’Ajuntament de Barcelona durant el Govern d’Ada Colau (Comuns). Un nou dictamen judicial revoca la conversió en zona de vianants de la zona de Comte Borrell, com ja va passar amb l’eix del Consell de Cent, en concloure que aquest canvi no es podia tramitar com a obra ordinària, sinó que necessitava una modificació del Pla General Metropolità, tal i com denunciava Barcelona Oberta, la unió d’eixos comercials turístics de la capital catalana.

El jutjat contenciós administratiu número 15 conclou que s’hauria de revertir el procés de conversió en zona de vianants per no ser “ajustat a dret”, instant l’Ajuntament a tornar a la planificació del carrer del Pla General Metropolità (PGM) de 1976.
L’actual consistori barceloní, que lidera el PSC-PSOE ja ha anunciat que recorreran la sentència “per un principi de responsabilitat i continuïtat institucional”.

El setembre passat del 2023, el tribunal contenciós administratiu número 5 de Barcelona ja va revocar l’eix verd de la superilla de Consell de Cent, una obra que ja estava inaugurada. Actualment, les obres d’aquest tram es troben en un procés de mediació per voluntat de totes les parts per resoldre què cal fer.

A Comte Borrell, un dels eixos verds de les Superilles de l’Eixample de Barcelona, ​​inclou també l’Avinguda de Roma i la Gran Via, a més de Calàbria i Comte d’Urgell amb Casanova.

Les obres de la superilla d’Ada Colau han despertat opinions contràries entre els veïns de les zones afectades per aquesta transformació urbana. Tot i que molts celebren els aspectes positius que el canvi portarà al barri, també els preocupa que revaloritzi la zona.

Les superilles de Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona han fet que els propietaris d’habitatges pugin els preus dels seus pisos de venda i lloguer fins a prop d’un 11%. S’espera que aquest creixement vagi més un cop finalitzin totes les obres.

Font: Idealista