Ioga

Presentació

Quan va ser l’última vegada que et vas cuidar a tu?El ritme de vida actual ens exigeix excel·lència i rapidesa, i això ens deixa molt poc temps per a l’autocura. Alhora, tendim a tenir hàbits sedentaris i excés d’estímuls a tota hora, incloent-hi les nostres hores de descans. Com a conseqüència, el cos va perdent mobilitat i la ment queda esgotada i sobrecarregada; si a això li afegim altres elements de l’entorn laboral, el resultat és una sensació d’estrès que moltes vegades no podem gestionar.

Objectius

Treballarem mobilitat del cos, regulació de la ment a través de la respiració i relaxació del cos i la ment, pràctica d’atenció plena, iniciació a l’auto consciència, tips per a un descans més reparador.

La proposta és un curs introductori en el qual donar eines per a abordar algunes de les conseqüències d’aquesta sensació de sobrecàrrega del sistema cos-ment.
En concret abordarem:

Treballarem tècniques senzilles i aptes per a tot públic (de ioga, dansateràpia, animal flow, etc). Mobilitzarem el cos per segments i com un tot.

Aprendrem exercicis per a desbloquejar la nostra respiració natural, així com algunes tècniques mil·lenàries per a regular la ment a través d’aquesta.

Exercicis bàsics d’atenció plena i autoconsciència. Aprendrem una meditació senzilla.

Sessió per a integrar tots els conceptes. Realitzarem una relaxació que pot realitzar-se en qualsevol lloc. Ens emportarem tips per al bon descans.

Proposta de formació

  • Modalitat: Presencial
  • Nombre total d’hores: 6 h.
  • Nombre de sessions: 4 sessions.
  • Nombre d’hores per sessió: 1.5 h.
  • Nombre d’alumnes per curs: 8-12 alumnes.