El Govern aprova avals ICO per a l’entrada de l’habitatges a rendes de fins a 37.800 euros

Recursos per accedir a l’habitatge per a joves. El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts l’acord de la línia d’avals de 2.500 milions d’euros a través de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) per accedir a l’entrada de compra del primer habitatge per a joves i famílies amb menors a càrrec .

«És un conveni amb l’ICO que tancarem després d’aquest acord del Consell de Ministres al qual s’hauran d’adherir després les entitats financeres amb què ja hem mantingut converses», ha indicat la ministra d’Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez, durant la roda de premsa del Consell de Ministres. Així, Rodríguez ha detallat que és una línia d’avals adreçada principalment a joves de fins a 35 anys i famílies amb menors a càrrec seu i amb ingressos que siguin de 4,5 vegades l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (Iprem), és a dir , amb rendes de fins a 37.800 euros bruts a l’any, que s’ampliarà en cas que sigui una parella o tinguin menors a càrrec seu.

Per accedir-hi, la ministra d’Habitatge ha indicat que caldrà ser una persona física, més gran de 18 anys i tenir residència legal a Espanya de manera acreditada i ininterrompuda durant els dos anys anteriors a la sol·licitud del préstec. A més a més, no es podrà tenir un patrimoni superior als 100.000 euros. D’aquesta manera, el Govern avalarà el 20% de l’habitatge sempre que el sol·licitant compleixi tots els requisits. Rodríguez estima que s’arribarà almenys a unes 50.000 famílies i joves. «L’objectiu últim que té el Ministeri és que per accedir a un habitatge digne cap espanyol hagi de dedicar més del 30% dels ingressos», ha recalcat.

Per llegir la noticia sencera, aneu aquí.